Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca, pana la sfarsitul acestui an, adica in mandatul lui Florin Georgescu de ministru al Finantelor, Romania va mai lansa o emisiune de titluri pe pietele internationale.

"Probabil ca pana la sfarsitul anului ne vom... mai avem o emisiune de titluri, tocmai ca sa scadem sub acel 5% dobanda psihologic. (...) Daca obtinem sub 5%, e excelent", a spus Ponta, citat de mediafax.ro.

Ponta a fost intrebat daca poate preciza suma pe care vizeaza Guvernul sa o obtina in urma acestei emisiuni si daca acest lucru va fi realizat in mandatul actualului Guvern, pana la alegerile parlamentare.

"Va fi facuta sub indrumarea, coordonarea si intelepciunea directa a actualului ministru, domnul Georgescu, si niciodata nu va pot prezenta inainte nici valoarea, nici ce ne asteptam. E vorba de o negociere, dupa cum stiti foarte bine, insa pe baza ultimelor rezultate sunt foarte multumit si am toata increderea in echipa domnului Georgescu pe aceasta tema", a sustinut Ponta.

Romania a imprumutat in acest an de pe pietele externe 2,25 miliarde de dolari si 2,25 miliarde de euro.

Citeste si: Se apropie scadenta: Cati bani trebuie sa ramburseze Romania in anii urmatori?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.