Subiectul legat de izolatia cu polistiren ridica tot mai multe semne de intrebare dupa aparitia unor voci din piata care blameaza utilizarea unui astfel de termosistem.

Ce este de fapt polistirenul?

Descoperit in 1839 de Eduard Simon, un farmacist din Berlin si brevetat in Germania sub forma de material termoizolant inca din 1949, polistirenul este un material polimeric, slab transparent, amorf sau partial cristalin, termic prelucrabil (termoplastic). In domeniul constructiilor este folosit de peste 60 de ani fiind fabricat din monomer stirol, o hidrocarbura mai simpla lichida, obtinuta din petrol. De asemenea, polistirenul este unul din cele mai raspandite tipuri de masa plastica, cu un consum mondial de miliarde de kilograme pe an, scrie Wall-Street.ro.

Nucleu de boli pulmonare: mit sau realitate?

Speriati de aparitia pe peretii apartamentelor/caselor a mucegaiurilor sau a egrasiei, multi locuitori, dar si specialisti au inceput sa ridice semne de intrebare vizavi de utilizarea acestui tip de termosistem.

Una e sa ai o casa unde peretii respira si nu se formeaza acel efect de condens si alta este sa iti pui in mod constient «o punga de plastic pe cap». Daca s-ar folosi materiale de calitate si s-ar executa lucrarea cum scrie la carte prin fixarea in perete prin intermediul acelor dibluri speciale dar si daca s-ar asigura o ventilare naturala din interiorul apartamentului atunci rezultatul ar fi unul ceva mai bun. Daca nu se respecta acest lucru vom avea din ce in ce mai multi oameni bolnavi de bronsite, astm, boli de plamani – din cauza faptului ca aerul viciat din interiorul incaperii nu se evacueaza. Aerul viciat e mai periculos decat cel poluat de afara”, declara la jumatatea lunii octombrie managerul din cadrul Lindab Romania.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.