In apropierea sarbatorilor de iarna, importatorii auto se intrec in oferte speciale. Acestea constau in reduceri de preturi, in oferte de finantare avantajoase sau in echipamente optionale montate gratuit.

Intr-un an calendaristic exista doua perioade foarte bune din punctul de vedere al vinzarilor pentru producatorii si importatorii de autovehicule. Acestea sint: inceputul verii, cind oamenii se pregatesc de vacanta, si iarna, in preajma sarbatorilor. In mod normal, fiecare importator incearca sa-si taie o felie cit mai mare din piata, iar in aceste doua perioade concurenta se ascute. Asa apar ofertele speciale ca metode de atragere a potentialilor clienti.

Masini din Italia, cu preturi mai mici

Importatorul oficial al marcilor ce fac parte din grupul Fiat anunta reduceri importante pentru Fiat, Lancia si Alfa Romeo. Pentru autoturismele Fiat se ofera, conform informatiilor date de oficialii Autoitalia, reduceri de pina la 2.380 de euro, in functie de model. Aceasta suma include TVA-ul, si este valabila pina la 31 decembrie 2005, in limita stocului disponibil. Pentru vehiculele comerciale Fiat, se ofera de asemenea reduceri importante. Doblo Cargo si Combi vor costa, pina la sfirsitul anului, cu 800 de euro mai putin, indiferent de versiune.

Ducato Cabinato vine cu o reducere de 1.700 de euro pentru toate masinile de pe stoc, iar pentru cele comandate in perioada campaniei, dar care nu se gasesc pe stoc, acest rabat este de 1.300 de euro. Pentru mai vechiul Scudo se ofera, de asemenea, o reducere in valoare de 1.300 de euro. Toate preturile nu contin TVA. O oferta ingenioasa este aceea pentru Panda. La cumpararea unei astfel de masini se ofera gratuit combustibil pentru 10.000 de kilometri. Marcile mai prestigioase din cadrul Fiat vin si ele cu oferte speciale. Astfel, orice model Lancia costa cu 5% mai putin, indiferent de versiune, iar Alfa Romeo Crosswagon costa cu 1.850 de euro, fara TVA, mai putin.

Mitsubishi isi impulsioneaza vinzarile

Pentru perioada Craciunului, MCar Trading, importatorul Mitsubishi, ofera modelul de clasa mica, Colt, cu un avans de doar 5%, prin TiriacLeasing. Un Colt cu 5 usi Invite va avea un pret cu 500 de euro mai mic pina la sfirsitul anului. Oferta este valabila pentru motorizarile pe benzina, de 1,3 si 1,5 litri. Probabil din cauza taxelor mari pe care trebuie sa le infrunte, Pajero beneficiaza de un pachet generos de optiuni, gratis, in valoare de 1.300 de euro, denumit Intense E64.

Romcar vinde Ford si Mazda la pret mai mic

Deoarece se apropie prezentarea unui facelift pentru Fiesta, importatorul se grabeste sa scape de cele ramase pe stoc. Astfel, Fiesta cu motor de 1,25 litri si 75 de cai-putere are un pret de 8.990 de euro CIP. In acest pret se ofera aer conditionat, airbaguri frontale si ABS+EBD, ca sa enumeram doar citeva dintre echipamente. Pentru monovolumul Focus C-max, un eventual cumparator plateste in perioada sarbatorilor cu 2.445 de euro mai putin. Pentru a face fata taxelor mari, de 30%, Romcar se angajeaza sa plateasca dobinda pentru orice model Mazda cumparat cu finantare prin TiriacLeasing. Oferta este valabila pentru varianta de leasing pe trei ani, cu avans 25%.

Finantare mai ieftina si pentru automobilele BMW

O serie de importatori promit doar oferte mai avantajoase pentru finantare. Astfel, un Hyundai Accent se poate cumpara cu un avans de doar 410 euro, inclusiv TVA. Un Chrysler 300C se poate cumpara cu un leasing cu dobinda de doar 5,5%. Automobile Bavaria promite dobinzi reduse pentru BMW Seria 1, respectiv 6,9%, BMW X3, 7,5%, si BMW 318i, 7,75%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.