Romania are nevoie de o crestere economica de peste 4% anual pentru a putea recupera decalajele fata de alte state si pentru a face fata competitiei din Uniunea Europeana, a declarat, joi, Mircea Geoana, presedintele Comisiei pentru Politica Externa din Senat si al Institutului Aspen Romania.

"Fara o crestere economica de peste 4%, Romania va avea dificultati de recuperare a decalajului european si probleme in ceea ce priveste competitia cu alte state din Uniunea Europeana care vin din urma. Romania a ajuns la un declin al potentialului de crestere economica de la 4% in urma cu cativa ani, la un procent de 2%, insuficient pentru o economie emergenta care vrea sa devina competitiva la nivel european", a spus Geoana, la Bucharest Forum 2012 organizat de Institutul Aspen, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca Romania are nevoie de un model nou de dezvoltare, iar pentru acest lucru este necesara o mai mare transparenta in materie de guvernanta si de o reprofesionalizare a mediului politic reprezentat de generatia tanara.

In acelasi timp, Geoana a subliniat ca este nevoie ca Romania sa fie atractiva pentru investitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.