Ancheta DIICOT vizeaza 0,28% din numarul de sucursale bancare. Valaorea tranzactiilor prin mobile banking a crescut la 777 mil lei.

Business

Ancheta DIICOT vizeaza 0,28% din numarul de sucursale bancare, eventualul prejudiciu echivaleaza cu 0,04% din creditul neguvernametal, iar faptele verificate par "un fenomen exterior sistemului bancar", sustine Asociatia Romana a Bancilor, punct de vedere exprimat anterior si de guvernatorul BNR.

Numarul emitentilor de servicii de plata tip mobile banking in Romania este de trei, pe o piata a carei valoare a tranzactionarilor valora 777 milioane lei, in 2011, potrivit datelor prezentate de catre Denisa Iatan, expert Directia Stabilitate Financiara din Banca Nationala a Romaniei.

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,34%, in linie cu bursele vest-europene, insa intr-o piata in care cei mai multi investitori au continuat sa absenteze de la tranzactionare, astfel ca rulajul pe segmentul de actiuni abia a ajuns la 9,7 milioane lei.

Groupe Societe Generale a inregistrat in primele noua luni un profit net 10,38 milioane lei, ca urmare a cresterii provizioanelor cu 58%, la 1,16 miliarde lei, evolutie influentata in principal de scaderea valorii garantiilor creditelor neperformante.

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, nomele metodologice de aplicare a sistemului de facturare a TVA la incasare, urmand ca, printr-un ordin al ministrului Finantelor, sa fie publicat si un ghid privind noul sistem.

Romania are nevoie de o perioada de 20-30 de ani pentru aderarea la zona euro
din perspectiva convergentei reale, insa din punct de vedere nominal este nevoie de doar cativa ani, a declarat marti Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank Romania.

Romania ar putea adopta euro, din punct de vedere tehnic, la cinci-sase ani de la inceperea discutiilor despre aderarea la zona euro, a declarat marti Misu Negritoiu, chairman al ING Bank Romania.

Citeste si:
Dolarul american a ajuns să valoreze mai mult decât euro în România
Dolarul american a ajuns să...

Social

CFR Infrastructura si compania belgiana Euro Station vor infiinta o societate comerciala pentru reabilitarea si extinderea infrastructurii din Bucuresti, incluzand si Gara de Nord.

Chestorul Ioan Cabulea a fost retras din functia de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), postul acestuia fiind preluat de Anghel Andreescu, a anuntat, marti, ministrul de resort, Mircea Dusa.

Ministerul Sanatatii (MS) da posibilitatea dentistilor, printr-un proiect de ordin, sa aiba cabinete mobile pentru interventii simple in zonele izolate, in conditiile scaderii numarului de consultatii stomatologice de la 1,62 pe locuitor in 1998 la 0,35 in 2008.

International

Alegatorii din Statele Unite care nu voteaza argumenteaza ca sunt prea ocupati, s-au saturat de politica sau cred ca votul lor nu conteaza, conform unui studiu realizat de NBC. Analistii politici cred ca alegatorii indecisi vor determina rezultatul scrutinului prezidential, dar putine lucruri se cunosc despre aceasta categorie de alegatori.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Cel mai batran demnitar ortodox din Europa, patriarhul Bulgariei, Maksim, a decedat marti dimineata la varsta de 98 de ani, a anuntat Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, intr-un comunicat, relateaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.