Premierul Victor Ponta a declarat, luni, intrebat daca este de acord cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu in ceea ce priveste aderarea la Euro, ca Romania trebuie sa mearga pe drumul Poloniei, fiind in favoarea unei Europe inchegate, fara a considera 2015 "batut in cuie".

"De cele mai multe ori sunt de acord cu guvernatorul Mugur Isarescu. Cred ca este important sa ne mentinem mai departe eforturile pentru a indeplini criteriile de convergenta, criteriile nominale, care tin de deficit - si asta am respectat - care tin de inflatie - si respectam - care tin de criteriile nominale, insa criteriile reale, cele care arata care este puterea de cumparare a romanilor fata de tarile din zona Euro si celellate, care tin de oportunitate - trebuie sa le gandim cu foarte mare atentie", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a apreciat ca Romania trebuie sa adopte conduita Poloniei in ceea ce priveste acest subiect.

"Romania trebuie sa mearga pe drumul pe care a mers Polonia si anume: spune foarte clar ca este in favoarea unei Europe cat mai bine inchegate, ca doreste sa intre in Euro, insa anul 2015 nu este un reper batut in cuie, ca sa fiu foarte diplomat", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.