Mai multe locuri cu care Romania se mandreste ar putea primi statut de destinatie de ecoturism, ceea ce recomanda locul respectiv ca zona geografica unde se poate practica o forma de turism care respecta natura si traditiile locale.

Tarnava Mare

Zona Tarnava Mare, fosta unitate administrativa din vremea Regatului Romaniei, se regaseste in sudul Transilvaniei, iar teritoriul sau se intinde pe aria judetelor Sibiu, Mures si Brasov, scrie Wall-Street.ro.

Tarnava Mare se mandreste cu raul cu acelasi nume, care are o lungime de 221 kilometri si se uneste Tarnava Mica, formand raul Tarnava.

Defileul Crisului Repede

Defileul Crisului Repede s-a format pe cursul superior al Crisului Reped si se desfasoara pe o distanta de aproape 40 de kilometri.

Crisul Repede izvoreste din Nord-Estul Muntilor Apuseni (Muntii Gilaului), traverseaza depresiunea Huedin, Campia de Vest, strabate judetele Cluj si Bihor si se varsa in Tisa, pe teritoriul Ungariei.

Defileul Crisului Repede este o zona turistica preferata de multi turisti datorita peisajului din aceasta zona, dat de staci abrupte, paduri si multe pesteri. Cele mai cunoscute sunt Pestera Vadului, Pestera Podinului, Casa Zmaului, Pestera cu Apa, Pestera Fugarilor, Pestera Deventului, Pestera Caprei.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.