Retragerile de capital din Spania, de 600 de ori mai mari decat in 2011. Guvernul italian va desfiinta zeci de provincii, pentru a face economii.

Business

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri in crestere cu 19%, la 171,4 milioane lei (38,6 milioane euro), si un profit de 4,2 milioane lei (958.000 de euro).

Retragerile de capital din Spania efectuate de investitori in perioada ianuarie-august au atins nivelul record de 247 miliarde de euro, fiind de peste 600 de ori mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza neincrederii in economia tarii, relateaza AFP.

Hidroelectrica nu reuseste sa gaseasca clienti pe piata OPCOM, chiar daca cere preturi mai mici comparativ cu alti producatori, astfel ca dupa doua zile compania aflata in insolventa a incheiat pe bursa de energie contracte pentru mai putin de 10% din volumul total scos la vanzare.

Primele subscrise din asigurari generale si de viata au crescut cu 1,54% in primele opt luni, la 5,5 miliarde de lei, sustinuta din majorarea veniturilor din asigurari generale cu 2,18%, la 4,4 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca Uniunea nu are, in acest moment, o preferinta in legatura cu o eventuala alianta post-electorala, el adaugand, in acest sens, ca inainte de alegeri "nu e bine sa vinzi pielea ursului din padure".

International

Ministerul de Externe precizeaza ca a transmis partii ruse clarificarile necesare privind cazul cetateanului rus cercetat de DIICOT pentru ca a fost depistat avand in posesie documente clasificate ale IPROMIN SA, informand si ca acesta nu a fost retinut.

Guvernul italian a adoptat miercuri un decret prin care a decis desfiintarea a zeci de provicii, pentru a face economii in costurile administratiei publice. Numarul de regiuni va fi redus de la 81 la 56.

Moscova si Tiraspolul se opun discutiilor, in cadrul negocierilor in formatul 5+2, pentru reglementarea politica a conflictului transnistrean, a declarat, azi, vicepremierul moldovean, Eugen Carpov.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Compania de stat Russian Technologies va achizitiona 35 de avioane Boeing 737 MAX pentru 3,5 miliarde de dolari, transmite Reuters. Compania americana Boeing a estimat ca Rusia si statele vecine vor avea nevoie in urmatorii 20 de ani de 1.140 noi aeronave, evaluate la 130 miliarde de dolari, citeaza Agerpres.

Social

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, in sedinta de miercuri, introducerea pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a unui proiect de hotarare potrivit caruia vor avea acces gratuit la evenimentele desfasurate pe Arena Nationala.

Sindicatul National al Politistilor ameninta cu proteste in timpul campaniei electorale, fata de reducerea "jenanta" a sumei alocate, prin rectificare bugetara, pentru drepturile restante, precizand ca politistii vor primi doar 8,66% din dreptul pentru echipament pe 2012.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

Cei 21 de angajati ai CFR Calatori din cel de-al treilea lot dus in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru fapte de coruptie vor fi cercetati in libertate, au decis, miercuri, magistratii Tribunalului Brasov.

Aproximativ 60 de persoane au fost audiate ca martori, miercuri, la sediul Politiei Romane, in dosarul legat de Universitatea Bioterra, 42 dintre cele citate fiind cadre didactice, iar restul, angajati ai institutiei de invatamant superior, a precizat seful SIF din IPJ Valcea, Razvan Giuroi.

Lifestar

Actorul american Brad Pitt a lansat un apel public, donand el insusi suma de 100.000 de dolari, unei asociatii care sprijina legalizarea casatoriilor gay, o chestiune ce va fi votata saptamana viitoare in patru state americane.

Sindicatul National al Politistilor ameninta cu proteste in timpul campaniei electorale, fata de reducerea "jenanta" a sumei alocate, prin rectificare bugetara, pentru drepturile restante, precizand ca politistii vor primi doar 8,66% din dreptul pentru echipament pe 2012.

Citeste si:
Brad Pitt suferă de “orbire facială”: ”Nimeni nu mă crede”
Brad Pitt suferă de “orbire...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.