Romania va fi brazdata de autostrazi si drumuri expres de la vest la est si de la nord la sud, sase poduri vor traversa Dunarea la granita cu Bulgaria.

Pe calea ferata dintre Nadlac si Constanta se va circula cu viteze de peste 250 de kilometri pe ora, potrivit primei variante de lucru a Masterplanului General de Transport, publicata ieri pe site-ul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport AMPOST).

In documentul afisat pe site-ul AMPOST se arata ca planul national de constructie de drumuri a fost aprobat de Guvern si ca de acesta se va tine cont in elaborarea masterplanului.

Masterplanul va consta, printre altele, si in esti marea cererii de transport si a fluxurilor de trafic pana in 2030.

Nu se precizeaza insa cati kilometri noi de autostrazi sau drumuri expres va avea Romania si nici cand vor fi acestia gata. Cu toate acestea, orizonturile de timp luate in calcul in redactarea documentului sunt anii 2015, 2020 si 2030.

Situatia autostrazilor:

Construiti: 506 km de autostrazi in Romania.
In constructie: 300 de kilometri de autostrazi (finantate cu fonduri europene).

In documentul afisat pe siteul AMPOST apare si una dintre cele mai controversate autostrazi din ultimii ani, si anume Targu-Mures-Iasi, o sosea ce ar urma sa traverseze Carpatii Orientali si sa coste circa 8,9 miliarde de euro (30 de milioane de euro pe kilometru).

Sursa foto: realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.