Traian Basescu a declarat miercuri ca Romania va reusi sa atinga tinta de crestere economica de 2,5% in 2013 daca reuseste sa absoarba fondurile UE, scrie MEDIAFAX.

"Sunt pe deplin de acord cu dumneavoastra privind subiectul absorbtiei fondurilor europene, vom avea anul viitor o crestere economica de 2,5% daca vom reusi sa absorbim fondurile europene", i-a spus Basescu lui Martin Schulz, la inceputul intrevederii dintre cei doi politcieni.

Presedintele PE critica Romania: Lupta impotriva coruptiei nu a fost finalizata

De asemenea, presedintele PE a apreciat indicatorii Romaniei privind datoria publica si prognoza de crestere economica in 2013.

"Cred ca cifrele Romaniei privind datoria suverana si perspectiva de crestere sunt foarte bune. Credeti-ma ca multe state UE ar fi bucuroase sa aiba asemenea cifre, o prognoza de 2,5% crestere pentru 2013 si datorie suverana de 34,8% din PIB, cred", a spus Schulz.

Ulterior, in conferinta de presa de la finalul intrevederii, presedintele Basescu a specificat ca l-a informat pe Martin Schulz ca stabilitatea macroeconomica a Romaniei se datoreaza sacrificiilor enorme facute de romani.

"Trebuie sa va spun ca, in discutiile cu domnul presedinte Schulz, Romania a primit o apreciere foarte buna pentru ca este una dintre tarile cu o situatie macroeconomica stabilizata. L-am informat pe domnul presedinte ca aceasta situatie se datoreaza unor sacrificii enorme facute de poporul roman", a mai spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.