Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea a fost repornit cu fonduri platite in avans de furnizorii si clientii companiei, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu.

"Oltchim a pornit deja, iar banii au venit din avansurile date de partenerii comerciali care cumpara produse de la Oltchim", a afirmat Traicu, potrivit MEDIAFAX.

Productia la combinatul Oltchim a fost reluata, joi, la instalatia de electroliza cu membrana, iar in doua saptamani va fi repusa in functiune si electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentantilor companiei.

Traciu a adaugat ca planul de restructurare a Oltchim vizeaza partea tehnologica, iar pana in 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajatilor daca situatia economica a combinatului va permite acest lucru.

Veniturile Oltchim au scazut cu 47% in primele noua luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro). In perioada similara din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei si pierderi de 179,7 milioane lei.

Traicu a mai spus ca pana la finele saptamanii autoritatile romane intentioneaza sa notifice oficial Comisia Europeana cu privire la ajutorul de urgenta pentru Oltchim, de 20 milioane euro.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, care a castigat licitatia pentru pachetul de actiuni detinut de stat, nu a platit suma de 45 milioane euro pentru titluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.