Comisionul pentru plata pe Internet a taxelor si impozitelor va fi suportat de catre primarii, nu de contribuabili.

Legislatia urmeaza sa fie modificata in acest sens, potrivit Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), scrie MEDIAFAX.

Conform HG 1.235/2010 privind plata online a impozitelor si taxelor, comisionul poate fi suportat de catre contribuabil, de catre institutia publica sau in orice alta varianta aleasa de catre aceasta la momentul inregistrarii in Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP).

VISA: Plata online a impozitelor este "putin cam in aer"

Potrivit MCSI, modificarea HG 1.235/2010 este necesara pentru ca exista posibilitatea sesizarii Comisiei Europene in legatura cu incalcarea unui act normativ care transpune in legislatia nationala o directiva europeana, urmand ca aceasta sa dispuna masuri de corectare a acestei situatii si aplicarea unor sanctiuni statului roman.

In plus, exista riscul ca acei contribuabili carora li se percep in mod nejustificat si nelegal acest commision de catre institutiile publice sa le actioneze in instanta in vederea recuperarii prejudiciului.

Lansat in martie 2011, SNEP este diponibil pe www.ghiseul.ro si este administrat si operat de Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), institutie aflata in subordinea MCSI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.