Leasing-ul operational devine o sansa reala de finantare si o solutie pentru IMM-uri de a deveni competitive si de a accede la piata europeana, a declarat Gratiela Iordache, vicepresedintele Comisiei buget-finante din Camera Deputatilor.

"Leasing-ul operational reprezinta o solutie de varf in ceea ce priveste posibilitatea dezvoltarii companiilor mici si mijlocii din Romania, pentru ca acestea trebuie sa creasca in vederea aderarii la Uniunea Europeana", a afirmat Iordache in cadrul unui seminar organizat de societatea de leasing New Kopel si revista "Saptamana Financiara".

Ea spune ca IMM-urile accepta cel mai greu trecerea la un alt sistem de finantare, accentuand insa ca acestea trebuie sa profite din plin de avantajele pe care le prezinta leasing-ul operational."Deducerea ratelor de leasing de catre compania-client reprezinta o posibilitate facila de finantare pe termen mediu si lung, iar flexibilitatea este o caracteristica foarte importanta a leasing-ului operational", a adaugat Iordache, care considera ca rolul leasing-ului operational se bazeaza pe un principiu de baza al economiei, si anume ca nu e importanta proprietatea asupra mijloacelor fixe, ci folosirea lor, resursele de capital fiind astfel mult mai bine gestionate.

"Perioada anilor urmatori trebuie sa defineasca sursele de finantare disponibile, piata de capital oferind un mare potential ca segment de finantare a leasing-ului operational", a declarat, la randul sau, Mihai Tanasescu, presedintele Comisiei buget-finante din Camera Deputatilor. In opinia lui, cel mai important lucru este gasirea unei modalitati de a determina companiile romanesti sa fie atrase de leasing-ul operational ca instrument financiar, pentru ca, la momentul actual, nu sunt multe cele care apeleaza la aceasta solutie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.