Un sfert dintre tinerii angajati, cu varste cuprinse in intervalul 18-25 de ani, sunt "prieteni" pe Facebook cu sefii lor, acest procent ajungand pana la 33% in Statele Unite si pana la doar 8% in Franta, arata un nou studiu.

Dintre tarile monitorizate, cel mai mic procent a fost inregistrat in Franta, insa cifrele au depasit 30% in numeroase tari, precum Spania (30%), Marea Britanie (30%), Republica Ceha (30%), Australia (31%), Italia (33%) si Statele Unite (33%), scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 60% dintre tinerii intervievati au spus ca sunt "prieteni" pe Facebook si cu colegii lor de munca. Cu toate acestea, 73% dintre japonezi spun ca nu aplica niciun filtru sau restrictie asupra continuturilor la care colegii lor pot avea acces. Acest lucru este valabil si pentru 59% dintre participantii din Statele Unite si 50% din francezi.

Circa 13% dintre participanti au spus ca au publicat deja continuturi "abuzive", online, pe paginile lor de Facebook, referitoare la sefii lor sau la adresa companiei pentru care lucreaza, dupa "o zi proasta la locul de munca", chiar daca studiul nu precizeaza daca aceste persoane sunt sau nu sunt "prietene" pe Facebook cu sefii respectivi.

Tinerii angajati italieni sunt cei mai inclinati sa isi impartaseasca pe Facebook nemultumirile si supararile la adresa angajatorilor lor (18%). Procentul este de 10% in Franta, Japonia si Noua Zeelanda.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 4.400 persoane tinere, provenind din 11 tari, informeaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.