Grupul bancar UBS ar putea desfiinta 3.000-5.000 de locuri de munca, iar banca rivala Credit Suisse, tot din Elvetia, ar putea anunta renuntarea la 1.000-2.000 de posturi, potrivit cotidianului Der Sonntag.

UBS vrea sa desfiinteze 900 de slujbe la operatiunile IT, impreuna cu circa 2.000-4.000 la divizia de investment banking si alte departamente. Reducerile de personal au ca scop diminuarea costurilor pentru a compensa declinul profitabilitatii, transmite MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al UBS a refuzat sa comenteze.

Marile grupuri bancare la nivel global reduc costurile, ca urmare a eforturilor de a respecta noi cerinte privind capitalul, dar si din cauza problemelor economiei globale.

Presa din Elvetia a speculat puternic in ultimele saptamani ca cel mai mari doua banci ale tarii, Credit Suisse si UBS, vor anunta reduceri masive de locuri munca odata cu rezultatele financiare trimestriale.

Credit Suisse, care a refuzat sa comenteze asupra informatiilor privind desfiintarea de posturi, a anuntat in trimestrul al doilea reduceri de costuri de 1 miliard de franci (1,1 miliarde de dolari), dupa ce a indeplinit un obiectiv anterior de a diminua cheltuielile cu 2 miliarde de franci.

Potrivit planului initial, Credit Suisse vroia sa desfiinteze 3.500 de locuri de munca. La sfarsitul lunii iunie, numarul de angajati era de 48.200, cu 1.500 mai putini ca la sfarsitul anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.