Sistemul de taxe care a atras in Elvetia straini bogati va face obiectul unui referendum.

O alianta de partide de stanga si sindicate a anuntat ca a strans cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a se organiza un referendum asupra propunerii "Destul cu privilegiile milionarilor in privinta taxelor".

Elvetia a atras peste 5.000 de straini bogati, prin intelegeri care le-au dat posibilitatea de a plati taxe in functie de valoarea de inchiriere a propietatii pe care o detin, atata timp cat nu lucreaza in tara.

Pe langa Schumacher si Phil Collins, printre expatii din Elvetia se numara Tina Turner si fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad.

Opozitia fata de tratamentul favorabil aplicat strainilor este in crestere, iar cantoanele Zurich, Schaffhausen si Appenzell au renuntat, deja, la aceste facilitati in urma unor consultari populare, potrivit MEDIAFAX.

Parlamentul a respins in septembrie o propunere a Partidului Social Democrat pentru anularea regimului special de taxe pentru strainii bogati. Parlamentul a aprobat, insa, un plan guvernamental de a creste taxa de la cinci la sapte ori valoarea de inchiriere a propietatii detinute in Elvetia.

Guvernul si parlamentul trebuie sa discute initiativa inainte de organizarea consultarii populare, dar nu pot impiedica referendumul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.