Angela Merkel a aparat, joi, ideea de a acorda comisarului european pentru Afaceri Economice drept de veto asupra bugetelor nationale ale statelor membre, scrie MEDIAFAX.

"Credem, si o spun in numele Guvernului german, ca am putea face un pas inainte acordand Europei un drept real de ingerinta in bugetele nationale", a declarat ea, sustinand ideea de a acorda drept de veto in acest domeniu comisarului european pentru Afaceri Economice.

"Cand vom avea un mecanism capabil sa declare nevalid un buget (...) vom fi in punctul in care vom avea, bineinteles, nevoie de cineva in cadrul comisiei care sa aiba autoritate in materie si doar comisarul pentru Afaceri Europene poate face acest lucru", a declarat ea.

"Stiu ca multe state membre nu sunt inca pregatite pentru asa ceva, din nefericire (...) dar aceasta nu schimba cu nimic faptul ca ne vom lupta pentru acest lucru", a declarat ea, starnind ropote de aplauze.

Ea i-a criticat pe cei care au respins imediat aceasta idee exprimata recent de ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble.

"Sunt uimita ca imediat ce cineva face o propunere pentru ameliorarea credibilitatii (Europei) se striga: nu va merge, Germania se izoleaza, nu vom face acest lucru. Nu in felul acesta construim o Europa credibila", a subliniat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.