Profitul grupului american Coca-Cola, cel mai mare imbuteliator de bauturi racoritoare din lume, a crescut cu 3,9% in trimestrul al treile la 2,3 miliarde de dolari.

Coca-Cola a raportat un profit net de 2,31 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, in urcare de la 2,22 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. Castigul pe titlu, excluzand unele elemente exceptionale, a fost de 51 de centi, in linie cu asteptarile analistilor, conform MEDIAFAX.

Directorul general, Muhtar Kent, a ajustat preturile si a introdus noi produse pentru a face fata cererii mai slabe din tarile europene afectate de criza, precum si incetinirii de pe piete emergente precum Brazilia si China.

Volumul vanzarilor din Europa a crescut cu 1% in trimestrul al treilea, dupa ce in precedentele trei luni a scazut cu 4%. Veniturile au avansat in intervalul analizat cu mai putin de 1%, la 12,3 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.