Seceta ar putea afecta si culturile de toamna, cele mai expuse fiind graul si rapita, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Din pacate se anunta si aceasta toamna cu destul de mari probleme in ceea ce inseamna seceta", a spus el, relateaza MEDIAFAX.

Ministrul a afirmat ca institutia pe care o conduce pregateste in prezent masurile necesare astfel incat sa previna "oarecum" efectul pe care l-ar putea avea seceta.

"Ne gandim in primul rand la suprafata insamantata cu rapita, ne gandim la ce se va intampla cu zona de insamantari la grau. Sper sa nu fie probleme. Deocamdata e devreme sa facem previziuni, dar lucrurile, asa cum arata astazi, nu arata foarte bine", a mai spus Constantin.

Ministerul Agriculturii a anuntat in august ca seceta a afectat in acest an aproximativ 40% din suprafata arabila a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.