Premierul Victor Ponta a prezentat la televizor concluziile trase de guvernanti in urma asistarii la dezastrul Oltchim.

Premierul Victor Ponta a anuntat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca Guvernul nu va mai apela la serviciile consultantului PricewaterhouseCoopers pentru viitoarele procese de privatizare, deoarece acesta a recomandat gresit ca la licitatia de vanzare a Oltchim sa fie acceptat oricine.

"Dupa lectia Oltchim putem sa explicam de ce licitatiile nu raman deschise asa cum ne-a....in primul rand, nu mai iau PricewaterhouseCoopers ca si consultant, ca vad ca toata lumea vorbeste de OPSPI", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Atentionat ca "pacientul Oltchim era sa moara pe masa din cauza unor mari dificultati in timpul operatiei ", premierul a raspuns ca, din fericire, "pacientul" nu moare, dar ca si el poate continua aceasta paralela medicala cu explicatia ca in timp ce Guvernul vroia sa opereze pacientul "a venit unul de la spitalul 9 si ne-a dat peste maini".

El a precizat ca este vorba doar de o paralela medicala, fara aluzii.

Ponta a sustinut din nou si faptul ca Diaconescu a beneficiat de protectie politica din partea PDL, a lui Videanu si "poate si din partea domnului Basescu", spunand ca a primit informari din partea serviciilor de informatii legate de fapte de inselaciune comise de Diaconescu. Potrivit premierului, toate aceste informari se afla la Parchet, fara sa fi generat insa o reactie.

"Daca domnul Diaconescu sau orice alt domn care vine cu documente false ajunge in inchisoare a doua zi, va garantez ca la Tarom si la CFR Marfa nu mai vine niciun alt escroc. Dar daca escrocul este bine-mersi si formeaza guvernul cu PDL daca nu ia USL 50%, atunci se vor prezenta alti diaconesti", a afirmat Ponta.

Premierul Ponta sustine a mai precizat ca nu i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, sa demisioneze dupa esecul vanzarii Oltchim deoarece acesta a mostenit siuatia de la fostul guvern, dar ca l-a atentionat ca va ramane ministru in viitorul guvern doar daca rezolva problemele la Oltchim si Hidroelectrica.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Am avut o discutie cu domnul Chitoiu, cu care am o relatie foarte buna, si i-am spus: Cred ca realizezi ca dupa 9 decembrie vei mai fi ministru daca rezolvi aceste doua lucruri".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.