Evaziunea fiscala este ca o hidra cu multe capete, iar statul nu reuseste sa taie niciodata suficiente dintre ele.

Muncitorii si vanzatorii din agricultura

Agricultura este un sector important al economiei, fiind in acelasi timp in mare parte nefiscalizat. Nu de putine ori s-a vorbit despre taxarea muncitorilor agricoli sau de taranii care vand in piata fara niciun fel de bon fiscal, scrie Wall-Street.ro.

Desi cand vorbim de taxarea muncitorilor la camp sau a taranilor care isi vand produsele in piete apare problema echitatii, aceste operatiuni economice intra tot in categoria evaziunii fiscale.

Probabil, tot ce sta in calea fiscalizarii agriculturii, este doar potentialul electoral.

Turismul la negru sau cazarile la colt de strada

Toata lumea a vazut la mare sau la munte localnici care stau la marginea soselei cu cheile in vant. Cazarile la colt de strada sunt bineintles nefiscalizate, dar ar reprezenta o buna ocazie ca statul sa aduca mai multi bani la buget.

Desi autoritatile au incercat de mai multe ori sa scoata la lumina acest turism la negru, rezultatele s-au lasat asteptate. Mai mult, chiar primarul Constantei, Radu Mazare, s-a declarat in favoarea localnicilor care practica astfel de abordari in scopul de a obtine venit.

Credeti ca ar trebui taxat aceasta practica?

Cititi intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.