Coridorul IV paneuropean va fi finalizat in anul 2020, segmentul de autostrada Sibiu-Pitesti urmand sa fie construit cu finantare din fonduri europene, scrie MEDIAFAX.

Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, a aratat ca lucrarile de constructie la autostrada Sibiu-Pitesti sunt la fel de dificile ca la cea de pe Valea Prahovei (Comarnic-Brasov), intrucat o treime din lungimea acesteia, de circa 110 km in total, presupune viaducte si tuneluri.

Proiectul este foarte scump si nu potriveste unui parteneriat public-privat, singura solutie sigura fiind finantarea din fonduri europene.

"Pe Coridorul IV, in 2016 vom circula de la Nadlac la Sibiu, de acolo vom avea o intrerupere pana in 2020 si vom circula de la Pitesti la Constanta", a afirmat Buzasu, intr-o conferinta de presa.

In tarile din Occident, la pregatirea unui proiect mare de infrastructura faza de proiectare dureaza circa cinci ani, finantarile se obtin in aproximativ doi ani, "dupa care implementarea este extrem de rapida, este la minut", potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, in Romania pregatirea proiectului dureaza 1-1,5 ani, iar implementarea se realizeaza in cinci-sapte ani, intrucat in aceasta faza se corecteaza deficientele din perioada pregatirii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.