Cautarea unui loc de munca sau a unui job mai bun a devenit o activitate zilnica pentru angajatii companiilor.

"Era cautarilor pasive s-a terminat" anunta rezultatele unui studiu al Career Builder. Conform studiului, 74% dintre angajati isi cauta un loc de munca si sunt mereu deschisi unei oportunitati mai bune.

35% dintre angajati incep sa-si caute un nou job din prima saptamana de munca.

Comportamentele celor care isi cauta locuri de munca se aseamana in zilele noaster cu felul in care consumatori isi fac "temele online" cand vor sa achizitioneze un produs important.

Un nou job este cea mai "importanta" achiztiie pe care cineva o va face in cursul vietii sale, de aceea cercetarea este o etapa foarte importanta in zilele noastre in procesul de angajare. Cercetarea angajatului dar si a angajatorului.

"Majoritatea lcuratorilor sunt expusi constant oportunitatilor si sunt dispusi sa le ia in considerare. Nu vor pleca imediat, dar vor sa ramana la curent cu ce se intampla si isi planifica urmatoarea miscare".

Mai mult de jumatate dintre cei 1.000 de angajati care au participat la studiu simt ca "au un job, nu o cariera".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.