Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si cel al Parlamentului European, Martin Schulz, vor veni la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre fonduri europene, a anuntat premierul Victor Ponta, aratand ca Romania se afla "pe fagasul normal" dupa criza politica din vara. 

"Trebuie sa vedem cu facem sa nu fim pedepsiti pentru lucrurile care nu au mers bine in 2010-2011 in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene si cum ca tocmai aceasta lipsa de performanta a Romaniei in anii trecuti sa nu fie un criteriu de declasificare, sa nu ni se spuna «Ati avut bani, nu ati stiut sa-i folositi, de ce cereti mai multi bani in 2014-2020 ?» Negocierea este foarta dura, este ca in tara cand imparti bugetul si fiecare ministru doreste mai mult pentru portofoliul lui", a spus Ponta aflat la Bratislava, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca la sfarsitul lunii noiembrie va fi organizat un summit extraordinar al sefilor de guvern din Europa pe tema bugetului 2014-2020.

Ponta s-a aflat joi si vineri la Bratislava, unde a participat la o noua reuniune a prim-ministrilor din statele UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii", la care s-a discutat, in prezenta presedintilor Comisiei Europene si Parlamentului European, despre fondurile comunitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.