Romania are cea mai buna situatie dintre tarile UE in ceea ce priveste numarul de joburi create sau anuntate in ultima perioada in sectoarele manufacturier, de retail si de comert angro.

Practic, numarul de joburi in sectoarele de retail si de comert angro a avut, in cel de al doilea trimestru din 2012, cea mai mare crestere din UE in Romania (4%), Malta (3,4%), Lituania (3,3%) si Lituania (2,9%), in timp ce in Grecia (-10,5 %), Portugal (-3,8 %), Spain (-3,7 %) s-a inregistrat un declin considerabil.

Numar record de someri in UE

De asemenea, Romania a inregistrat o crestere a numarului de joburi in sectorul industrial in al doilea trimestru al lui 2012 (1,6%), dar a fost depasita in acest sector de Lituania (2,9%) si Letonia (2,7%).

Potrivit estimarilor privind crearea de noi locuri de munca in ultimul trimestru din 2012, Romania se numara printre tarile cu cea mai buna prognoza, alaturi de Turcia, Israel si Norvegia, la polul opus situandu-se Grecia si Italia, scrie evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.