Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele opt luni ale anului 2012, fata de aceeasi perioada a anului 2011, informeaza INS.

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzãrilor de autovehicule si motociclete, a crescut in primele opt luni atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,3%, respectiv 4,4%.

Evolutia a fost influentata de cresterea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (9,3%, serie bruta), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (4,1%) si vanzarilor de produse nealimentare (1,7%).

In august fata de luna anterioara afacerile din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a urcat ca serie bruta cu 4,7%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (7,6%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (6,8%) si vanzarilor de produse nealimentare (1,2%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.