Compania suedeza IKEA a fost nevoita sa-si ceara scuze in mod public pentru ultima sa modificare operata in editia catalogului de mobilier distribuit in intreaga lume.

Retailerul a modificat tot catalogul de mobilier pentru a respecta cultura si obiceiurile pentru regiunea Arabiei Saudite, scrie Business Insider.

Astfel, producatorul suedez de mobila si accesorii pentru casa a luat decizia de a elimina din cataloagele sale, distribuite in Arabia Saudita, toate persoanele de sex feminin. Nu doar cataloagele au fost modificate, ci si site-ul oficial al companiei din Arabia Saudita.

Chiar si un designer de sex feminin a fost inlaturat din imaginile care se regasesc in cataloagele IKEA, in timp ce barbatii prezenti in aceeasi fotografie au fost pastrati.

IKEA si-a exprimat punctul de vedere cu privire la aceasta situatie, pentru care a atras numeroase critici din partea clientilor din intreaga lume, spunand ca regreta ca a recurs la aceasta modificare, scrie Daily Mail in editia sa electronica.

"Ar fi trebuit sa realizam ca excluderea persoanelor de sex feminin din catalogele companiei distribuite in Arabia Saudita este o masura care se afla in conflict cu valorile grupului IKEA", au declarat reprezentantii companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.