Guvernul s-a angajat la FMI ca Oltchim intra in lichidare voluntara daca privatizarea esueaza.

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International, prin memorandumul anexat ultimei scrisori de intentie, ca Oltchim (OLT) va fi trecuta in lichidare voluntara daca privatizarea esueaza, premierul Victor Ponta sustinand ulterior ca societatea va intra in acest caz in administrare speciala, potrivit romanialibera.ro.

Intrarea combinatului Oltchim in procedura de licihidare voluntara a fost prevazuta distinct in memorandumul transmis catre Fondul Monetar International (FMI) la finalul misiunii de evaluare din luna august, fiind pentru prima data cand o astfel de obligatie este inserata intr-un document final al Guvernului trimis Fondului.

Documentul prevede publicarea prospectului de privatizare pana la jumatatea lunii august, cu intentia desemnarii unui castigator al licitatiei pana la jumatatea lunii septembrie.

"Daca privatizarea esueaza, compania va fi trecuta in lichidare voluntara", este angajamentul asumat suplimentar de Guvern.

Ulterior trimiterii acestui document catre FMI si pe fondul negocierilor cu Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim, premierul Victor Ponta a declarat ca societatea va fi trecuta in administrare speciala daca pretul pe actiuni nu va fi platit pana luni, 1 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.