Directorul SIE, Teodor Melescanu, a declarat vineri ca serviciul a realizat informari pe Oltchim ca urmare o solicitarilor oficiale ale Guvernului, precizand ca in continuare exista investitori strategici interesati.

Melescanu a explicat vizita sa la Guvern pentru a se intalni cu premierul Victor Ponta, precizand ca este firesc din cand in cand sa se intalneasca pentru "lucruri care nu trebuie neaparat date intr-o forma scrisa, dar evident ca in contextul respectiv tema privatizarii Oltchim a fost unul din subiecte, care nici pe departe nu s-a referit la pe unde merge, pe unde umbla contributorul principal al stirilor pe aceasta tema".

Melescanu a precizat ca a discutat cu Ponta despre informatiile privind evolutia si perspectivele privatizarii Oltchim, relateaza MEDIAFAX.

SRI, cu ochii pe privatizarea Oltchim: 190 de rapoarte trimise la Guvern

"Exista cativa investitori interesati, strategici. Dintr-un motiv sau altul nu au participat pentru moment la licitatie, dar eu cred ca exista un interes destul de mare pentru aceasta zona si sunt convins ca, daca lucrurile se fac cum trebuie, poate sa fie un succes aceasta privatizare", a mai sustinut Melescanu.

Directorul SIE a afirmat ca Oltchim este o tema care poate afecta securitatea nationala si este "firesc ca decidentii politici sa incerce sa cunoasca cat mai multe lucruri pentru a putea adopta deciziile corecte".

"Nimeni nu s-a retras - stiu la cine va ganditi - nu s-a retras dintr-un motiv sau altul decat legat de considerente de natura economica. Raman oamenii interesati. Sigur, daca se poate lua mai ieftin prin altcineva, de ce nu?", a raspuns directorul SIE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.