Peste 400 de angajati ai combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea continua, joi protestele pe platoul din fata pavilionului administrativ al societatii.

"Vom ramane sa protestam pana cand se va relua productia. Asteptam banii pe august si septembrie, suntem disperati si vom intra si in greva foamei", a declarat un protestatar, citat de corespondentul MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei stiri, liderul salariatilor de la Oltchim, Corneliu Cernev, explica la portavoce salariatilor aflati in fata Pavilionului Administrativ rezultatul intalnirilor pe care delegatia angajatilor de la combinat, condusa de el, le-a avut la discutiile de miercuri seara, de la Bucuresti, cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"Le-am spus oamenilor ce s-a discutat aseara (n.r. - miercuri seara) la Ministerul Economiei. Daca se va relua activitatea la 65 la suta din capacitate, vor fi si restructurari", a declarat Cernev.

Liderul anagajatilor de la Oltchim a declarat presei ca trebuie respectat Contractul Colectiv de Munca si ca, daca se acorda plati compensatorii in urma restructurarilor, sunt multi salariati care vor sa plece, mai ales din cei care mai au putin pana la pensie.

"Personalul va fi redistribuit, nu ramane nimeni fara loc de munca", a spus Cernev.

Planul B: Guvernul pregateste un ajutor de 40 mil. euro pentru Oltchim

Acesta a declarat ca i-a mai informat pe angajatii de la Oltchim ca in cursul zilei de joi vor fi date tichetele de masa pe luna iulie, iar miercuri s-au dat banii pe concediile de odihna si urmeaza sa fie date si salariile pe august.

Angajatii Oltchim Ramnicu Valcea spun ca sunt decisi sa protesteze in fiecare zi, pana cand activitatea combinatului va fi repornita si pana vor primi salariile restante, iar dupa 1 octombrie, daca situatia nu se va rezolva, vor protesta si la Bucuresti.

Negocierile dintre Guvern si Dan Diaconescu se reiau, joi, la Ministerul Economiei, unde Dan Diaconescu este asteptat. Avocatii lui Diaconescu pun insa foarte multe conditii pentru semnarea contractului de privatizare. Diaconescu mai are patru zile la dispozitie sa vina cu banii, altfel ar putea fi urmarit penal.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Prin vocea avocatului sau Daniel Fenechiu, Diaconescu cere statului sa se precizeze in contract modalitatea concreta in care va fi ajutat sa preia rafinaria Arpechim de la OMV, sa-si achite datoriile salariale catre angajati pana la aceasta data si sa se prezinte garantii ca nu va fi executat imediat in contul datoriilor fabricii catre entitatile de stat AVAS si Electrica, relateaza rtv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.