Coface a mentinut ratingul Romaniei la "B", clasa de risc acordata in ianuarie 2010, potrivit lui Julien Marcilly, seful Diviziei Risc de tara a Coface.

Cel mai bine plasata tara din Europa Centrala si de Est este Cehia, cu calificativul "A2", in scadere, urmata de Estonia, Polonia si Slovenia, cu clasa de risc "A3", iar pe ultimul loc se situeaza Serbia, cu "C", scrie mediafax.ro.

Ratingul de tara masoara riscul mediu al aparitiei incidentelor de plata inregistrate de companiile dintr-o anumita tara. Ratingul Coface are sapte clase de risc, respectiv "A1", "A2", "A3", "A4", "B", "C" si "D".

Coface estimeaza pentru Romania o crestere economica de 1% in acest an, in timp ce pentru Bulgaria preconizeaza un avans economic de 0,4%, Lituania de 2,5%, Polonia si Turcia de 2,8%, Slovacia de 2,9%, Letonia de 4,5%, in timp ce Ungaria va inregistra o scaderere economica de 1,6%, iar Cehia de 1,3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.