Factorii economici si sociali duc pe termen scurt la o usoara scadere a chiriilor spatiilor comerciale si de birouri, care in ultimul an au dat dovada de stabilitate, iar in unele cazuri chiar de mici cresteri.

“Prognozele interne ale JLL corelate cu factorii economici si sociali de tara au evidentiat ca pe termen scurt, ne putem astepta la o slaba scadere a chiriilor, cu o revenire pe crestere in cea de-a 2-a parte a anului 2013. Acest trend se aplica in general tuturor segmentelor de piata”, au spus pentru Wall-Street.ro, reprezentantii companiei Jones Lang LaSalle, scrie Wall-Street.ro.

Estimarea vine in contextul in care pana acum, anul acesta, chiriile au fost stabile sau chiar au crescut usor in unele zone.

Chiriile efective au avut o evolutie pozitiva in 2012, in special in zonele centrale, unde gradele de ocupare sunt de peste 90%, spune Madalina Cojocaru, directoarea departamentului de office al DTZ Echinox. “La nivelului chiriei efective s-a inregistrat o usoara crestere, mai ales in zonele centrale unde cladirile sunt ocupate in proportie de peste 90%, insa chiria contractuala nu a inregistrat cresteri notabile”.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.