Strategia de privatizare a CFR Marfa, care prevede cedarea integrala a pachetului de actiuni detinut de stat, va fi aprobata saptamana aceasta in sedinta de guvern.

"Procedura la CFR Marfa este in curs de aprobare, iar saptamana viitoare, in sedinta de guvern, aprobam strategia de privatizare", a declarat vineri seara ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Vanzarea companiei de transport feroviar este una din conditiile asumate de Guvern prin acordul cu FMI.

Ministerul Transporturilor va organiza marti o dezbatere publica privind proiectul de hotarare de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a companiei, scrie MEDIAFAX.

In proiectul de act normativ se spune ca Ministerul Transporturilor va fi mandatat sa vanda integral actiunile detinute la CFR Marfa prin licitatie cu strigare, precum si pachetul obtinut de stat in urma conversiei datoriilor in actiuni si cel rezultat in urma compensarii datoriilor companiei catre CFR SA.

Astfel, MTI va fi mandatat sa vanda pachetul de actiuni reprezentand 100% din capitalul social al CFR Marfa prin licitatie cu strigare, cu criterii de precalificare a investitorilor, precum si pachetul care va fi detinut de statul roman in urma conversiei datoriilor societatii in actiuni si cel rezultat in urma cesiunii si compensarii datoriilor CFR Marfa catre CFR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.