Mark Mobius, presedintele Templeton Emerging Markets Group, pariaza pe Romania pentru a conduce cresterea economica in Europa.

Mobius a scris pe blogul sau, preluat ulterior de catre Business Insider, ca Romania si-a luat "medicamentele amare" prescrise de FMI, dar acum este pregatita sa fie liderul cresterii economice in Europa.

Mobius consemneaza ca Romania a aplicat deja multe dintre masurile de austeritate care sperie guvernele din alte tari membre ale UE. A reusit sa-si perieze bugetul si sa-si plateasca datoriile, motiv pentru care ratingul sau nu a avut de suferit. Un alt avantaj global il reprezinta resursele naturale ale Romaniei.

"Majoritatea stiu ca Rusia are rezerve mari de petrol, insa Romania a fost de fapt prima tara din Europa care a produs petrol la scara larga, cu statistici oficiale internationale ale productiei de petrol. Credem ca aici vor fi descoperite si mai multe rezerve de petrol si gaze naturale, ceea ce, pentru noi investitorii, este o noua zona atractiva", scrie Mark Mobius.

Investitorul care conduce destinele Fondului Proprietatea este de parere ca statul ar trebui sa aduca pe bursa mai multe companii detinute de stat.

"Acesta este un factor cheie deoarece marele obstacol in calea investitiilor in Romania este profitabilitatea acestor companii. Este important sa se implementeze schimbari, noi metode de administrare care sa faca aceste companii mai atragatoare pentru investitori locali si internationali".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.