Fata de SUA si vestul Europei, bancile locale cer ca studentul sa aiba un loc de munca, in conditiile in care munca nu prea este compatibila cu facultatea, in special in perioada sesiunii sau in cazul in care tanarul este plecat in afara tarii.

BCR

BCR are in oferta doua credite pentru studii, unul fara garantii in lei si altul garantat cu ipoteca imobiliara, in lei si valuta.

Banca prezinta ca avantaje la aceste credite avansul zero si faptul ca studentul are acces la imprumut chiar si in situatia in care nu obtine venituri, deoarece poate aduce pana la 3 coplatitori, potrivit Wall-Street.ro.

Totusi, am intrebat intr-o sucursala BCR daca se poate lua un credit pentru studii daca nu avem venituri, iar raspunsul angajatei bancii a fost ca studentul are nevoie de un salariu minim de 500 lei. Cum am mers pe situatia ipotetica ca studentul nu are venituri, consultantul BCR ne-a recomandat ca mai bine parintii sa acceseze un credit de nevoi personale.

La imprumutul pentru studii fara garantii in lei dobanda este de 13,9% pe an (pentru credite cu scadenta sub 48 luni) si 14,9% pe an (pentru credite cuprinse intre 49 si 120 luni).

Comisionul de analiza dosar este de 100 lei si comisionul unic este de 10 euro (echivalent lei).

BRD

BRD are in oferta tot doua credite pentru studii, diferenta dintre cele doua fiind ca pentru sume mai mari de 12.000 lei banca se obliga sa vireze banii direct in contul universitatii.

Pentru valori mai mici de 12.000 lei, angajatii bancii ne-au precizat ca institutia de credit nu solicita informatii privind destinatia banilor.

Totodata, indiferent de crediul luat de la BRD, studentul are nevoie de un coplatitor si de un venit.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.