Strainii care au realizat veniturile cele mai mari in Romania in anul trecut activeaza in domeniul imobiliar.

Astfel se face ca cele mai mari venituri nete obtinute in Romania de un strain au fost incasate de o persoana din Bucuresti din instrainarea unor bunuri imobile.

Acesta a obtinut anul trecut, potrivit informatiilor detinute de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), 23,6 milioane de lei (5,57 milioane de euro la cursul mediu al BNR din 2011), scrie economica.net.

Pe locul doi s-a clasat un nerezident care locuieste in Iasi si care a desfasurat anul trecut activitati de consultanta pentru afaceri si management, dar a facut bani si din instrainarea bunurilor imobile si din inchirieri a incasat 15,6 milioane de lei (3,69 milioane de euro).

Urmeaza Brasov si Prahova, in ambele judete existand nerezidenti cu venituri de 8,3 milioane de lei (1,97 milioane de euro). Ambii au facut avere din instrainarea unor bunuri imobile.

Cele mai profitabile domenii pentru straini


Activitati imobiliare
- 13 dintre strainii cu cele mai mari venituri nete de anul trecut pe judete au obtinut bani exclusiv sau partial din instrainarea unor bunuri imobile.
Productie - 7 (16% dintre cei prezenti in clasament) activeaza in productie, majoritatea in industria imbracamintei.
Consultanta - 4 dintre posesorii celor mai mari venituri lucreaza pe post de consultanti.
Venituri din comisioane si mandate comerciale - 3 nerezidenti.
Comert - 2 nerezidenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.