Consiliul Local al metropolei americane New York a adoptat, joi, legea propusa de primarul Michael Bloomberg de a interzice comercializarea sucurilor in recipiente mai mari de 473 de mililitri.

Procesul de adoptare a propunerii de lege a primarului Michael Bloomberg, care a avut nevoie si de votul "pentru" al Departamentului american de Sanatate, nu a fost lipsit de controverse, scrie stirileprotv.ro.

In cele din urma insa Comitetul pentru Sanatate a aprobat initiativa legislativa cu opt voturi pentru si unul impotriva.

Cinematografele si industria de bauturi recoritoare a depus eforturi supraomenesti in incercarea de a opri adoptarea legii care interzice tuturor comerciantilor sa vanda bauturi in recipiente mai mari de 473 de mililitri. Pe langa cinematografe, probabil cele mai afectate vor fi lanturile de fast-food, precum McDonald's.

Legea a fost votata in Consiliul Local al New York-ului si va intra in vigoare in sase luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.