Comisia Europeana a publicat un raport privind impactul exploatarii gazelor de sist asupra mediului si sanatatii, se arata intr-un articol publicat de Europolitics.info.

Raportul demonstreaza ca trebuie facute modificari asupra legislatiei. Aceasta in conditiile in care se arata ca impactul este cu risc ridicat pentru apa, aer si sol.

Potrivit studiului, energia electrica produsa in centrale care utilizeaza gaze de sist genereaza cu 2% pana la 3% mai multe emisii cu efect de sera decat energia produsa din gaze naturale conventionale.

Acest raport a starnit critici puternice in Polonia, tara care si-a afirmat in mod clar intentia de a produce gaze de sist.

Reprezentantii Comisiei Europene afirmau la inceputul anului ca nu este nevoie de o legislatie europeana privind gazele de sist, lasand la latitudinea fiecarui stat membru decizia privind permiterea sau interzicerea procedeului fracturarii hidraulice

Guvernul Ponta s-a razgandit in privinta interzicerii exploatarii de gaze de sist


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.