Cifra de afaceri in comert si servicii a scazut in iulie atat fata de iunie cat si fata de luna corespunzatoare din 2011, in principal pe fondul reducerii vanzarilor de autoturisme, o evolutie similara inregistrandu-se si pe ansamblul primelor sapte luni.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 5,5%, potrivit INS.

Comparativ cu iulie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a avut o scadere cu 6,6%, cauzata de reducerea inregistrata la comertul cu autovehicule (-13,8%) si la intretinerea si repararea autovehiculelor (-3,3%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 11,2%, provenita de la cresterile inregistrate la:
- activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+19,5%),
- serviciile de coafura, alte activitati de infrumusetare (+6,1%)
- activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+2,3%).

Scaderi s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-4,0%) si la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-1,4%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere de 4,6%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.