O treime dintre tinerii romani isi construiesc comportamentul financiar urmand exemplul familial, in principal al mamei, iar dintre persoanele publice cele mai apreciate modele in materie sunt Mugur Isarescu, Ion Tiriac sau Bill Gates, potrivit unui sondaj realizat de BCR.

Atat liceenii, cat si studentii considera ca un comportament financiar demn de urmat este cel care echilibreaza cheltuielile cu veniturile, reusind sa economiseasca si sa investeasca eficient in acelasi timp, arata studiul citat de MEDIAFAX.

"36 % dintre respondenti au un model financiar printre membrii familiei, mama fiind persoana cea mai de incredere", se arata intr-un comunicat BCR, care prezinta rezultatele unui sondaj realizat in randul a 700 de adolescenti.

Intre persoanele publice, Bill Gates, Mugur Isarescu si Ion Tiriac servesc drept cele mai importante modele. Alte modele intalnite in randul tinerilor care se regasesc in sondajul realizat de BCR sunt Donald Trump, Steve Jobs, Mark Zuckerberg

Tinerii romani sunt destul de pesimisti atunci cand vine vorba de posibilitatile de castig, aproape jumatate dintre ei anticipand ca primul salariu se va plasa sub 1.000 de lei.

Aproape 80% dintre tinerii particpanti la sondaj sustin ca si-au facut un plan de cariera, domeniile de interes cu cea mai mare pondere fiind cel financiar-bancar, IT si marketing.

"Intrebati despre valorilor lor, tinerii romani spun ca ii definesc in principal libertatea, inclinatia spre distractie si creativitatea. La polul opus se afla valorile percepute ca fiind specifice tinerilor romani de acum 20 ani: responsabilitate, comportament civilizat si spirit de echipa", se mai spune in comunicatul BCR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.