Banca Comerciala Romana (BCR) mai are aproximativ 20 milioane de euro pentru finantarea achizitiei de locuinte in cadrul Programului Prima Casa 4.

Aceasta suma reprezinta circa 3,5% din totalul fondurilor pe care banca le-a avut la dispozitie in cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental in valoare de circa 600 milioane euro.

"Programul Prima Casa se bucura de un succes enorm din partea clientilor inca de la lansare. Numarul cererilor este in crestere continua in ultimele luni, astfel ca ne apropiem rapid de plafonul de garantare alocat", a declarat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate, BCR, intr-un comunicat citat de capital.ro.

BCR a depasit, la jumatatea acestui an, pragul de 1 miliard euro volum al creditelor acordate in cadrul Programului Prima Casa, sprijinind, astfel, peste 28.000 de tinere familii din Romania sa isi achizitioneze prima lor locuinta.

In cadrul celei de-a patra etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui imprumut s-a situat in jurul sumei de 38.000 euro, in scadere fata de prima etapa a programului cand valoarea medie a fost de 41.200 euro.

Specialistii in creditare sunt rezervati in ceea ce priveste prelungirea programului guvernamental „Prima Casa” cu inca o etapa. Multe dintre bancile participante la program au anuntat deja epuizarea plafonului, iar altele dispun de fonduri limitate. De altfel, statisticile oficiale indica faptul ca „Prima Casa 4” s-a derulat intr-un ritm mai rapid decat etapele anterioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.