A doua centrala nucleara a Romaniei ar putea fi construita pe raul Olt, in sectorul Fagaras-Hoghiz din judetul Brasov, locatie in care Hidroelectrica a investit deja sume mari de bani.

Informatia a aparut in raportul administratorului judiciar asupra insolventei Hidroelectrica, relateaza romanialibera.ro.

In capitolul destinat investitiilor care au secatuit Hidroelectrica sunt detaliate patru amenajari in care compania a varsat bani cu nemiluita. Una dintre acestea este amenajarea Raului Olt pe sectorul Fagaras-Hoghiz, care cuprinde acumularea Venetia, cu un volum total de 375 de milioane de metri cubi, si centrala hidroelectrica Fagaras, cu o putere instalata de 27 MW.

Intre functiunile acesteia se enumera "asigurarea unui debit de 35 mc/s pentru alimentarea cu apa industriala si potabila a obiectivelor economice de pe cursul Oltului, inclusiv a apei de racire necesara pentru viitoarea centrala nuclearo-electrica care se va amplasa in aceasta zona", potrivit raportului Euro Insol intocmit de Remus Borza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.