Kiron Sarkar este unul dintre cei mai cunoscuti si influenti administratori de investitii din Londra, acesta obisnuind sa ofere opinii transante despre evolutia pietelor de capital sau despre politicile financiare ale liderilor europeni si americani.

Ai castigat bani din investitii in 2012? Vinde si treci pe cash!

“Pana acum, la nivelul intregului an 2012, investitorii au facut niste profituri decente din actiuni. In aceste conditii nu trebuie sa fii lacom; a venit timpul ca profiturile sa fie marcate”, spune Sarkar intr-un interviu acordat MarketWatch.com, scrie Wall-Street.ro.

In Romania, cele mai importante actiuni tranzactionate pe Bursa de la Bucuresti au inregistrat randamente de 10-13% in acest an. SIF-urile si Fondul Proprietatea au adus castiguri chiar mai mari, cresterea indicelui BET-FI ajungand la 19%.

In SUA, indicele S&P 500 a urcat cu 12%, in vreme ce principalele actiuni de pe bursa londoneza au adus un randament mediu de 3,4%.

Evitati obligatiunile si titlurile de stat

“Evitati titlurile de stat ale oricarei tari”, spune Sarkar.

Acesta se asteapta la cresterea inflatiei in urmatorii ani, iar in aceste conditii randamentele din prezent ale titlurilor de stat nu sunt deloc atractive.

Prefer sa avem flexibilitatea de a detine cash in dolari americani”.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.