Moody's a coborat perspectiva ratingului Uniunii Europene la "negativa", reflectand riscuri in privinta Germaniei, Frantei, Marii Britanii si Olandei, tari care genereaza aproximativ 45% din veniturile bugetare ale UE, transmite Bloomberg.

Agentia de evaluare financiara atribuie UE ratingul maxim "Aaa", care a avut pana marti perspectiva "stabila", relateaza MEDIAFAX.

"Modificarea reflecta perspectva negativa atribuita ratingurilor Aaa ale statelor membre care au contributii semnificative la bugetul UE. Situatia de credit a acestor state membre este puternic corelata, deoarece toate sunt sunt expuse, in diferite grade, la criza datoriilor de stat din zona euro", noteaza Moody's intr-un comunicat.

Riscul unei retrogradari a ratingului UE este generat de deteriorarea situatiei individuale a statelor membre, a adaugat agentia.

"Mai mult, o eventuala slabire a angajamentului statelor membre fata de UE si o modificare a cadrului fiscal al UE care ar conduce la o administrare mai conservatoare ar bugetului ar avea efecte negative", avertizeaza compania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.