Valoarea totala a proiectului este de 1,34 miliarde de euro, iar autostrada va avea o lungime de 13,15 kilometri.

Costul unui kilometru din autostrada suspendata pe care primarul Sorin Oprescu vrea sa o construiasca in jurul Capitalei ajunge la exorbitanta suma de 101,7 de milioane de euro pe kilometru, a calculat presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, citat de evz.ro.

Intr-un comunicat de presa, Nicusor Dan arata ca autostrada suspendata – denumita oficial "Inchidere Inelul Median de Circulatie la Zona Nord/Autostrada Urbana - tronson Lacul Morii - Soseaua Colentina" – va avea o lungime de 13,150 km si va costa 1,34 miliarde de euro.

Potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investitii, proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a consiliului general al Capitalei, doar proiectarea autostrazii este estimata la 57,8 milioane de euro, adica 4,4 milioane de euro pentru un kiloemtru.

Executia propriu-zisa va ajunge la 1,12 miliarde de euro, adica 85,5 milioane de euro pentru un kilometru. Organizarea de santier va mai costa si ea 153 de milioane de euro, adica 11,7 milioane de euro/ km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.