Compania de dezvoltare imobiliara Globe Trade Center (GTC) doreste sa deruleze pe piata romaneasca mai multe proiecte, cu o valoare totala estimata la peste 200 milioane euro, prin care va intra pe noi segmente ale pietei, respectiv rezidential si centre comerciale. "Un shopping mall, Galleria, cu o suprafata bruta inchiriabila de 60.000 de metri patrati, este programat pentru deschidere in 2007.

Proiectul include intr-o prima faza dezvoltarea unui mall, iar valoarea investitiei este estimata la 150 milioane euro. Ulterior, un business park si un complex rezidential, totalizand 60.000 de metri patrati, vor fi construite langa Galleria, ca viitoare etape ale proiectului. Alte doua proiecte rezidentiale in derulare, respectiv Jasmin Park si Green Dream Residence, vor oferi aproape 800 de apartamente in Bucuresti", a anuntat, recent, GTC.

Proiectul Galleria este situat in zona de nord-est a Capitalei, iar locatiile vizate de GTC pentru alte proiecte imobiliare sunt cartierul Colentina si zona de nord-vest. In prezent, in Romania, GTC este dezvoltatorul a doua imobile de birouri in Bucuresti, situate in Piata Victoriei, Europe House, vandut in 2003, la un an de la finalizare, companiei austriece Europolis, si America House. Cu jumatate de an inainte de livrarea sa pe piata, cel din urma imobil, a ajuns deja la un grad de ocupare de 75%. Cu o suprafata totala de aproximativ 40.000 de metri patrati, America House, va implica investitii de 45-50 milioane euro.

Compania Globe Trade Center este evaluata la peste 765 milioane dolari. Aceasta este controlata de grupul israelian Kardan, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori prezenti pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si Croatia, acoperind toate segmentele importante ale pietei - cladiri de birouri, centre comerciale si locuinte.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.