Premierul Victor Ponta a declarat joi ca proiectul de rectificare a pornit de la un buget conceput gresit si nedrept.

Guvernul discuta in sedinta de joi proiectul de rectificare bugetara.

"La rectificarea bugetara noi am lucrat cu un buget conceput gresit si nedrept, conceput anul trecut de fosta guvernare. Mi s-a parut criminal sa faci un buget in care sa nu prevezi bani pentru asa ceva (insotitorii persoanelor cu dizabilitati - n.r.) si practic ar fi fost condamnate persoanele cu dizabilitati sa nu mai aiba insotitori in aceasta perioada", a afirmat Ponta, citat de adevarul.ro.

El a adaugat ca Guvernul nu poate decat aduce corecturile necesare privind majorarea salariilor, restituirea sumelor retinute ilegal pensionarilor si finantarea pentru autoritatile locale care au ajuns "intentionat in stare de faliment pentru ca nu raspundeau din punct de vedere politic unor asteptari".

Rambursarile de pensii si sanatate, prioritati bugetare pentru guvernul Ponta

El a adaugat ca in acest context efortul Ministerului de Finante este cu atat mai mult de apreciat.

"In aceste conditii apreciez efortul facut de Ministerul de Finante, pe care o sa-l injurati si certati toti, dar din banii pe care ii are a reusit sa tina o stabilitate extrem de importanta a ce inseamna bugetul national", a mai spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.