Organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice la Londra in perioada iulie - septembrie va stimula economia britanica prin imbunatatirea imaginii tarii gazda pe plan international, potrivit unui raport al Visa Europe.
"Majoritatea studiilor care au evaluat impactul unor evenimente majore precum Jocurile Olimpice si Paralimpice asupra oraselor gazda au aratat potentialul de manifestare a unei influente prelungite asupra economiei. Punctul de plecare al acestui fenomen, denumit adesea «efectul de mostenire», este imbunatatirea profilului international al tarii gazda ca urmare a expunerii extinse in presa internationala si a beneficiilor aduse de recomandarile facute de vizitatori atunci cand se intorc acasa", se arata in raport, scrie Wall-Street.ro.

In perioada 2013 - 2015, cheltuielile turistilor vor creste cu 2,74 miliarde lire sterline, respectiv cu circa 18%, comparativ cu estimarile realizate pentru aceeasi perioada de timp in cazul in care Jocurile Olimpice si Paralimpice nu ar fi avut loc.


Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.