GfK informeaza ca piata bunurilor de folosinta indelungata si-a continuat trendul descendent si in al doilea trimestru al 2012.

Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata pe piata locala s-au ridicat la circa 293 de milioane de euro in trimestrul doi din acest an, in scadere cu 2,5% fata de trimestrul similar din 2011, conform unui studiu al companiei de cercetare GFK.

Singurul sector care a inregistrat o crestere de doua cifre (19,2%) fata de aceeasi perioada a anului trecut a fost sectorul foto. Sectorul electronicelor si cel de telecom au crescut usor, in timp ce piata de IT si cea de imprimante si multifunctionale au fost in scadere.

Cele mai mari pierderi s-au inregistrat pe piata electrocasnicelor mici si pe cea a electrocasnicelor mari, cea din urma inregistrand o rata de scadere de doua cifre.

Vanzarile de electrocasnice mari au atins valoarea de 67 milioane euro in trimestrul doi din acest an, in scadere cu 10% fata de perioada similara din 2011.

"Este important de mentionat impactul ratei de schimb pe aceasta piata - in timp ce in euro sectorul scade cu 10%, in RON scaderea pe sector a fost de doar 3%. Raportat la moneda nationala unele categorii precum cuptoare, masini de spalat vase, congelatoare si plite au aratat cresteri", se arata in comunicatul GFK.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.