Publicatia americana Forbes a oferit publicului clasamentul de anul aceasta al celor mai bine platiti 15 autori din lume. 

Topul este dominat de creatorii unor serii care au avut un succes imens in randul adolescentilor si copiilor. Chiar daca nu ocupa nici unul dintre primele trei locuri, autoare precum Suzanne Collins (seria Hunger Games), Stephenie Meyer (seria Twilight) sau JK Rowling (seria Harry Potter) au obtinut venituri consistente din vanzarea de carti.

Clasamentul este condus de regii genului thriller, James Patterson si Stephen King. Patterson ocupa prima pozitie dupa ce a reusit sa-si adjudece 94 de milioane dolari. Autorul a publicat nu mai putin de 14 carti in 2011.

Pozitia secunda este acaparata de Stephen King. Scriitorul a castigat 39 de milioane dolari, o mare parte din aceasta suma venind din veniturile obtinute in urma publicarii cartii "11/22/63". De asemenea, King a publicat si cea mai recenta parte a seriei "Dark Tower".

Podiumul este completat de Janet Evanovich, creatoarea popularei carti "Fifty Shades of Grey", roman care i-a adus peste 33 de milioane de dolari.

Urmatoarele 12 pozitii sunt ocupate, in ordine descrescatoare, de:

4. John Grisham, 26 de milioane dolari
5. Jeff Kinney, 25 de milioane dolari
6. Bill O'Reilly, 24 de milioane dolari
7. Nora Roberts, 23 de milioane dolari
8. Danielle Steel, 23 de milioane dolari
9. Suzanne Collins, 20 de milioane dolari
10. Dean Koontz, 19 milioane dolari
11. J.K. Rowling, 17 milioane dolari
12. George R.R. Martin, 15 milioane dolari
13. Stephenie Meyer, 14 milioane dolari
14. Ken Follett, 14 milioane dolari
15. Rick Riordan, 13 milioane dolari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.